Nyhetsbrev nr:17

10.10.2013

 

Hösthälsningar från förbundet

 

Till allra först ett tack till alla er som deltog i treförbundssångfesten i våras och gjorde den till en trevlig fest. Många körer hade haft ett fullspäckat program under året, men hann ändå öva in sångfestprogrammet, tack för det.
Det blev inget festtåg den här gången och säkert var det många som saknade det för att komma upp i den rätta stämningen, men att tåga kan också bli tröttsamt. Alla är ju inte unga längre. Schaumanssalen med sina slingrande korridorer stannar länge kvar i minnet. Att från scenen få blicka ut över en fylld sal är ett annat kanske trevligare minne.

Apropå fylld sal går tankarna lätt vidare till finanserna. Vi kan konstatera med viss lättnad att budgeten höll och att det till och med blev litet över.

Framtidsplaner

Styrelsen var av den åsikten att vi kanske behöver pusta ut en aning efter sångfesten och därför siktar vi på gemensam konsert först hösten 2014. Kanske hittar vi på något annat roligt till våren.

Hemsidan

De som varit in på PBSMFs hemsida i höst har säkert lagt märke till att sidan ändrat utseende. Det här beror på att FSSMF har förnyat och förenklat programvaran med vilken man bygger sidorna. Sidans adress är densamma som förut, www.pedersorebygden.sangochmusik.fi. E-postadressen är också densamma, pedersorebygden@gmail.com.
Nyhetsbreven kan tyvärr inte längre skickas via hemsidan, de skickas nu via en annan postförmedlare. Som tidigare kan man läsa nyhetsbreven också på hemsidan.

Man kan nu också titta på bilder från treförbundssångfesten på hemsidan.

Nu har också alla förbundets körer samt spelmanslaget försetts med en presentation på hemsidan under fliken körer/ensembler. Vi hoppas snart också få in en presentation av blåsarna och stråkorkestern.

Uppgifter i presentationer föråldras snabbt, så meddela oss om era nyaste projekt.  Kom också ihåg att meddela om era evenemang till kalendern, den fungerar som reklamplats. Det går att skicka e-post direkt från hemsidan också, ifall ni saknar egen e-postadress. Formuläret finns under fliken nyhetsbrev.

Konserter

Kalendern präglas just nu av julkonserter och damkörsförbundets jubileumsfest i Helsingfors den 12 oktober. Det kommer säkert flera evenemang då vi närmar oss jul.