Nyhetsbrev nr: 21

 

30.05.2016

Nu är det bara sångfesten kvar.

 

Först litet om årsmötet den 22.03. På årsmötet behandlades de vanliga stadgeenliga ärendena och vi kunde konstatera att året än en gång slutade penningmässigt på ett litet plus. Styrelsen fick en ny medlem, Mary Sjö som representerar Pedersöre Sångkörsförening och två nya suppleanter Christel Nyman från Sångens Vänner och Sixten Björklund från Jakobstads Sångarbröder. Styrelsen består nu av nio ordinarie medlemmar utöver ordförande Benita Nyström och tre suppleanter.

Sångfesten

Nu har säkert många funderat på hur vi skall vara klädda då det mest blir opera. På öppningen och avslutningen gäller folkdräkt för den som har, på lördagen fri klädsel. FSK, dvs. de blandade körerna uppträder med ljus övre del och mörk kjol eller mörka byxor.

Mikael Björklund har valts att bära förbundsfanan i festtåget och flankeras av två damer i folkdräkt, ordförande och Margareta Backman, som brukligt är.

Sen till det andra viktiga, hur tar vi oss dit.
 Förbundet ordnar busstransport Jakobstad - Karleby tur och retur för 10 €/dag. Bussen startar vid Svenska Gården, kör via busstationen ut till Edsevö och därifrån vidare till Karleby.

Tidtabell:

Fredag: start vid Svenska gården kl.11.00, retur kl.16.30
Lördag: start kl. 8.00, retur kl. 20.30 (eller 23.30 med Sångens Vänners buss).
söndag: start kl. 9.00, retur efter festens slut ca kl.18.00

Lunch serveras kl.11.00 – 14.00, middag 18.00 – 22.00.

Margareta Backman tar emot anmälningar till förbundets buss per telefon 040-526 408 4 eller per E-post clas-henrik.backman@multi.fi. I Sångens Vänners buss finns 15 lediga platser. Den som vill anlita Sångens Vänners buss tar kontakt med Christel Nyman via SMS tel 050-534 578 7. På lördag kan de av Sångens Vänner som vill starta hemåt tidigare åka med förbundets buss och vice versa, de som vill stanna längre kan åka med Sångens Vänner. Om byte bör dock meddelas till Christel Nyman.

OBS! Samövningen den 7.06. har annullerats på grund av dirigentbrist.

Smått och gott.

Nordklang ordnas i Åbo 3 – 7.8. Evenemanget ordnas i Finland vart 12:e år. Sångargrupper erbjuds nu deltagaravgiften till ett reducerat pris om 170 euro per deltagare (normalpris 190 euro) till alla grupper som består av minst fyra sångare.
Erbjudandet är i kraft till 15.6.2016. Anmäl er som grupp om ni är minst fyra deltagare på adressen www.nordklang.fi och uppge rabattkoden NK16G, så får ni delta till detta specialpris.
Närmare information om evenemanget finns på vår hemsida pedersorebygden.sangochmusik.fi.

FSK fyller 25 år och firar det med en konsert på Gräsvikens konservatorium i Helsingfors
5 november 2016 kl.16.00 och middag på Radisson Blue. Sista anmälningsdagen gick ut den 20.05.

FSK ger ut en liten historik om de gånga 25 åren, skriven av Ulf Överfors, som ges ut till jubileet.
Också om det här kan du läsa om på vår hemsida pedersorebygden.sangochmusik.fi.

Spelmansmusiken:

Spelmännen samlas årligen till en spelmansstämma som anordnas av Finlands svenska spelmansförbund, FSS. I år hålls stämman i Lovisa 1 - 3 Juli.